Nieuws

Stekelenburg lijkt door te gaan: 'Niet maanden gerevalideerd voor paar potjes'

Stekelenburg lijkt door te gaan: 'Niet maanden gerevalideerd voor paar potjes'

16-05-2022 08:01
1

Maarten Stekelenburg is voorlopig nog niet uitgevoetbald bij Ajax. De 39-jarige sluitpost gaat naar alle waarschijnlijk zijn aflopende contract met een jaar verlengen. Dat houdt in dat de sluitpost als veertiger nog actief zal zijn als professioneel voetballer. 

Clubwatcher Freek Janssen denkt dat De Steek binnenkort het besluit neemt een extra jaar in Amsterdam te blijven. "Stekelenburg heeft niet maanden gerevalideerd voor die laatste paar potjes. De verwachting is wel dat er Ajax op korte termijn uit gaat komen en dat ze hem voor nog een jaar vastleggen", stelt Janssen in een video van Voetbal International. 

De verwachting is dat Ajax en Stekelenburg er zonder al te veel moeite uit zullen komen. De ervaren doelman werd in 2020 van Everton overgenomen en nam de Amsterdammers sindsdien meer dan ééns bij de hand. Na de dopingschorsing van André Onana kwam Stekelenburg als eerste keus onder de lat te staan, maar dit seizoen eiste een liesblessure zijn tol. Inmiddels is de 39-jarige daar volledig van hersteld.