Nieuws

Dikke tevredenheid bij Schmidt: 'We kunnen terugkijken op een topseizoen met PSV'

Dikke tevredenheid bij Schmidt: 'We kunnen terugkijken op een topseizoen met PSV'

15-05-2022 20:44

Ondanks dat PSV er dit seizoen wederom niet in is geslaagd om voor het eerst sinds 2018 weer kampioen te worden, spreekt trainer Roger Schmidt van een 'topseizoen'. De Eindhovenaren wonnen de laatste speelronde nipt bij degradant PEC Zwolle (1-2).

"Ik ben heel blij dat we deze laatste wedstrijd gewonnen hebben", aldus Schmidt tegenover ESPN. In de 73ste minuut bepaalde Richard Ledezma de eindstand op 1-2. "Natuurlijk betekent het voor de stand niets meer, maar als je het shirt van PSV draagt moet je alles doen om te winnen."

PSV miste tien spelers in Zwolle, waardoor de overwinning niet gemakkelijk over de streep werd getrokken. "We waren niet in topvorm, dat kan ook niet als je al 57 wedstrijden in de benen hebt. We waren klaar om te lijden en uiteindelijk hebben we gewonnen. Dat is knap."

Door de overwinning eindigt PSV uiteindelijk twee punten achter nummer één Ajax. Daarnaast legde de Eindhovenaren dit seizoen beslag op de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. "We kunnen terugkijken op een topseizoen, wat mij betreft, met twee prijzen en een goede Eredivisie-campagne."