Nieuws

Jay Gorter start onder de Ajax-lat, Ten Hag kiest weer voor Haller en Brobbey

Jay Gorter start onder de Ajax-lat, Ten Hag kiest weer voor Haller en Brobbey

15-05-2022 13:43

Jay Gorter krijgt in de laatste wedstrijd van het seizoen de kans van Erik ten Hag. De jongeling start tegen Vitesse onder de Ajax-lat. Voorin staan Sébastien Haller en Brian Brobbey weer samen in de aanval.

Ajax werd woensdagavond kampioen na een 5-0 overwinning op sc Heerenveen. Ten Hag kiest in zijn laatste wedstrijd als Ajax-trainer voor een aantal jonge talenten. Zo zullen Jay Gorter, Youri Regeer en Devyne Rensch aan de aftrap verschijnen. Voorin vormen Sébastien Haller en Brian Brobbey het aanvalsduo. Waar in de voorgaande wedstrijden die in een 4-4-2-formatie werden gespeeld, Steven Berghuis op de bank werd gezet, moet nu Davy Klaassen genoegen nemen met een reserverol.

Ajax speelt zoals bekend nergens meer voor, maar de tegenstander kan bij een nederlaag nog een plekje zakken op de ranglijst. Vitesse moet minimaal een punt pakken om zeker te zijn van de zesde plaats op de ranglijst. De nummer zes en zeven mogen allebei deelnemen aan de play-offs, maar de zesde plek geeft een klein voordeel doordat je de eerste play-offwedstrijd uit speelt waardoor je het in eigen huis kan afmaken.

 

Opstelling Ajax: Gorter, Regeer, Rensch, Blind, Tagliafico; Álvarez, Berghuis, Taylor, Tadic; Haller, Brobbey

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!