Nieuws

Geen Museumplein voor Ajax: 'Als speler en ook als fan is dat écht een gemis'

Geen Museumplein voor Ajax: 'Als speler en ook als fan is dat écht een gemis'

11-05-2022 09:05
2

Arnold Bruggink snapt dat het feit dat de huldiging niet op het Museumplein, maar in de Johan Cruyff Arena plaats zal vinden niet met gejuich werd ontvangen in Amsterdam. Dat laat de ESPN-analist weten in gesprek met AjaxShowtime.

De oud-voetballer heeft warme herinneringen aan de huldigingen die hij bij PSV beleefde. "Het allerleukste van een kampioenschap, vond ik de huldiging. Ik ben drie keer kampioen geworden met PSV en er staat mij maar één ding bij: de huldigingen", aldus Bruggink.

Mocht Ajax woensdagavond kampioen worden, dan moeten de Amsterdammers het doen met een huldiging in de Johan Cruyff Arena. De Gemeente Amsterdam liet maandag weten over te weinig beveiliging te beschikken, waardoor de festiviteiten niet op het Museumplein konden plaatsvinden. "Je krijgt de kampioensschaal in het stadion, maar dat is anders dan de huldiging. Nu heb je eigenlijk alles in één. Dat is wel echt een domper, vind ik. Je mist het gewoon, ook als speler. Als speler en ook als supporter is dat echt een gemis. Het allerleukste wat er komt, mag niet. Voor Ajacieden is het enorm jammer."

Ajax speelt woensdagavond het een na laatste Eredivisieduel dit seizoen tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers staan vier punten voor op nummer twee PSV, waardoor een overwinning op de Friezen genoeg zal zijn voor het kampioenschap.