Nieuws

Details rondom overlijden Lukoki: familieruzie, beenamputatie en kunstmatige coma

Details rondom overlijden Lukoki: familieruzie, beenamputatie en kunstmatige coma

09-05-2022 20:58 Laatste update: 21:21

Er zijn nieuwe details gedeeld met betrekking tot het overlijden van Jody Lukoki. De 29-jarige aanvaller is maandagochtend in het ziekenhuis overleden, nadat hij verstrikt was geraakt in een ruzie op een familiefeest.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het medium schrijft dat Lukoki tijdens de ruzie op een feest 'rake klappen' incasseerde. Toen de vleugelaanvaller thuiskwam had hij extreme hoofd- en kniepijn, waardoor hij besloot om naar het ziekenhuis te gaan. In het ziekenhuis verslechterde de gezondheid en besloten de dokters als gevolg van een hardnekkige infectie en zuurstoftekort zijn been te amputeren. Nadien werd Lukoki tijdelijk in coma gehouden. Hij kreeg een hartstilstand en overleed maandagochtend om 6.00 uur. 

Er is met verslagenheid gereageerd in de voetbalwereld op het overlijden van Lukoki. Zijn zaakwaarnemer Menno Groenveld liet ook van zich horen. "Wij zijn diep geshockeerd. Jody was een vrolijke jongen die bijna hersteld was van zijn blessure. De exacte oorzaak van zijn overlijden is bij ons nog niet bekend. De familie is in shock en erg verdrietig."

De 29-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna zijn grote doorbraak uitbleef. Hij kwam uiteindelijk tot dertig competitieduels voor de Amsterdammers. Daarna was de drievoudig international van de Democratische Republiek Congo actief voor achtereenvolgens Cambuur (op huurbasis), PEC Zwolle, het Bulgaarse Ludogorets, het Turkse Malatyaspor en tot slot FC Twente.