Nieuws

'Cruijff en Alemany besluiten koopoptie Barça voor 30 miljoen niet te lichten'

'Cruijff en Alemany besluiten koopoptie Barça voor 30 miljoen niet te lichten'

04-05-2022 15:43

Adama Traoré mag na een half seizoen alweer vertrekken bij FC Barcelona. De spaanse vleugelaanvaller wordt op dit moment gehuurd door Wolverhampton Wanderers, maar de Catalanen hebben besloten de koopoptie niet te lichten.

Dat meldt Diario SPORT. Traoré zou zo'n dertig miljoen euro moeten kosten om hem definitief over te nemen. De Spanjaard heeft Jordi Cruijff en Mateu Alemany niet kunnen overtuigen dat hij dit bedrag waard is. Wegens de financiële problemen binnen de club wil Barcelona zo min mogelijk risico nemen in het aankoopbeleid. Aanvankelijk leek een ruilconstructie met Francisco Trincão, die momenteel voor de Wolves uitkomt op huurbasis, ook nog tot de mogelijkheden te behoren. Dit lijkt nu definitief van de baan.

Traoré doorliep de jeugdopleiding van Barcelona, waarna de razendsnelle buitenspeler besloot om zijn carrière in Engeland voort te zetten. Begin dit jaar kwam hij tijdelijk terug op het oude nest. De Spanjaard kwam sindsdien in vijftien officiële duels in actie voor de Catalanen. In deze wedstrijden leverde Traoré vier assists. Hij zal deze zomer terugkeren naar Wolverhampton Wanderers, waar hij nog een eenjarig contract heeft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!