Nieuws

Fati tekent in navolging van Pedri bij tot 2027, 'Barça richt pijlen nu op Gavi'

Fati tekent in navolging van Pedri bij tot 2027, 'Barça richt pijlen nu op Gavi'

21-10-2021 09:02

Kort na de 1-0 van FC Barcelona op Dinamo Kiev kwamen de Catalanen met het contractnieuws van Ansu Fati naar buiten. De jeugdexponent tekent een nieuwe verbintenis tot medio 2027 en heeft een ontspanningsclausule van één miljard euro in zijn contract, net als Pedri.

"Voor mij komt het er nu op aan om hard te blijven werken en het vertrouwen op het veld terug te krijgen. Mijn directe doel is om elke dag te verbeteren als speler en als persoon", vertelt Fati aan Barça TV. "Ik krijg hier de mogelijkheid om verder te groeien. Het is een prachtige dag voor mij en mijn familie", aldus de achttienjarige vleugelspeler.

FC Barcelona komt met de contractverlenging van Fati en Pedri in iets rustiger vaarwater, met de kennis dat twee talenten verbonden blijven aan de club. Ook Sergiño Dest (2025) en Eric García (2026) hebben nog een langlopend contract, maar dat betekent niet dat de grootmacht stil gaat zitten. De club wil zo snel mogelijk het contract van Gavi openbreken en verlengen, melden meerdere Catalaanse media. Het contract van de zeventienjarige groeibriljant loopt tot juni 2023. Met een gelimiteerde transfersom van vijftig miljoen euro zijn er mogelijkheden voor de kapers op de kust. Deze interesse wil FC Barcelona de kop indrukken, door snel met Gavi om tafel te gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!