Nieuws

Regeer blij met Ajax-debuut: 'Mijn kuiten liepen vol, dat heb ik normaal nooit'

Regeer blij met Ajax-debuut: 'Mijn kuiten liepen vol, dat heb ik normaal nooit'

03-05-2022 17:43

Youri Regeer maakte afgelopen zaterdag in het duel met PEC Zwolle zijn Eredivisie-debuut voor Ajax. De achttienjarige middenvelder annex rechtsback had het conditioneel zwaar en moest na 67 minuten gewisseld worden.

"Mijn kuiten liepen vol. Dat heb ik normaal nooit, maar natuurlijk staat de spanning op je benen en is er een hogere intensiteit. De trainer zei eerst: heb je kramp? Ik zeg: ja, mijn kuiten liepen vol. Hij zegt: sjongejongejonge…", vertelt Regeer in gesprek met Ajax TV.

De debutant kon na de wedstrijd rekenen op veel felicitaties. "Mijn telefoon stond roodgloeiend. Ik heb eerst de mensen dichtbij me geappt en gereageerd. En toen ik thuis was, heb ik meerdere mensen geopend."

Regeer is dit seizoen een vaste waarde bij Jong Ajax. De jongeling krijgt het vertrouwen van John Heitinga en was in 25 Keuken Kampioen Divisie-duels goed voor vijf goals en negen assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!