Nieuws

Cerny laat het er niet bij zitten en doet aangifte tegen fan die hem mishandelde

Cerny laat het er niet bij zitten en doet aangifte tegen fan die hem mishandelde

02-05-2022 15:06

Vaclav Cerny heeft aangifte gedaan wegens mishandeling tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo-uit (1-1). De aanvaller van FC Twente werd zaterdag tegen zijn hoofd gestompt door een 'fan'.

De dader werd reeds gearresteerd. Justitie wil hem vervolgen wegens mishandeling. Tijdens de wedstrijd vond er een opstootje plaats tussen de spelers van de Tukkers en de Almeloërs. Vervolgens kreeg Cerny een klap van de man die tegen de boarding aanstond.

Daarnaast weet het Algemeen Dagblad dat er in totaal drie mensen zijn aangehouden tijdens de beladen derby. Volgens de ochtendkrant staan die incidenten los van de mishandeling van Cerny: de ene persoon zou zich schuldig hebben gemaakt aan het gooien van vuurwerk, waar de ander een agent zou hebben beledigd.

Evgeniy Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, reageert tegenover het AD op het voorval. "Stel dat de Heracles-supporter met z’n klap het oog van Cerny had geraakt...", zucht hij. "Dan houdt hij daar misschien wel blijvende gezichtsschade aan over of verliest een oog. In mijn optiek is dit gewoon een zware mishandeling, een aanslag op de gezondheid van een speler." De Oekraïner vindt het hoog tijd dat er 'een voorbeeld' wordt gesteld.