FC Barcelona weet eindelijk weer wat winnen is en dankt Memphis

01-05-2022 22:49 Laatste update: 02-05-2022 00:12

Met doelpuntenmaker Memphis Depay in de basis heeft FC Barcelona weer eens in eigen huis weten te winnen. Real Mallorca werd met 2-1 verslagen. Hoogtepunt van de eerste helft was de prachtige treffer van de Nederlander.

Net als Memphis begon ook Frenkie de Jong in de basis in de jacht op een welkome driepunter. Luuk de Jong moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Vanaf de eerste minuut werd Real Mallorca teruggedrongen en pakte FC Barcelona het initiatief. Met name Pierre-Emerick Aubameyang had zijn vizier niet op scherp staan.

Op aangegeven van assistkoning Jordi Alba opende Memphis de score. Na een fraaie dieptepass van de linksback scoorde de international van Oranje met een perfect getimede dropkick. Dankzij het doelpunt stootte de spits collega-aanvaller Aubameyang van de troon als meest productieve speler bij de Blaugranas. Tot dusver scoorde Memphis twaalf keer in La Liga.

In de tweede helft duurde het acht minuten voordat Barcelona de score verdubbelde. Een afvallende bal werd knap gecontroleerd door routinier Sergio Busquets, die vervolgens met zijn linkerbeen hard raak pegelde in de rechter onderhoek. Door de 3-0 van Ferran Torres ging een streep wegens buitenspel.

In de slotfase van het duel kwam Real Mallorca toch nog terug in de wedstrijd. Na een vrije trap scoorde Antonio Raillo met nog tien minuten op de klok. Barcelona wist de zege over de streep te trekken en boekte na drie nederlagen op rij in eigen huis een welkome opsteker. Daarbij viel Ansu Fati in de slotfase nog in na langdurig geveld te zijn geweest door blessures.