Reactie

PSV krijgt UEFA-boete, Gerbrands witheet: 'Wij accepteren het niet langer'

PSV krijgt UEFA-boete, Gerbrands witheet: 'Wij accepteren het niet langer'

20-10-2021 16:53 Laatste update: 16:54

PSV is op het matje geroepen door de UEFA: vanwege het gedrag van supporters rond de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz moet de Eindhovense club een boete van 33.625 aftikken. Voor algemeen directeur Toon Gerbrands is de maat vol.

Supporters van PSV richtten drie weken geleden vernielingen aan in het stadion van Sturm Graz. Ook werden er spullen vanuit het uitvak het veld opgegooid. Het levert een forse UEFA-boete op. Gerbrands is er klaar mee en wil de schade verhalen op de daders.

"Wij accepteren het niet langer dat mensen zich uit naam van PSV misdragen, zeker niet als wij te gast zijn", reageert Gerbrands op de clubsite. "Dit wangedrag valt niet onder supporten en ik wil dat het voorgoed stopt. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de Oostenrijkse autoriteiten en met Sturm Graz en zetten alles op alles om de daders te identificeren. De boete zullen we op hen verhalen."

Feyenoord kan erover meepraten: deze week spekte de Rotterdamse club voor de vierde keer dit seizoen de boetepot van de UEFA. Het totaalbedrag is daardoor opgelopen tot ruim 124 duizend euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!