Nieuws

Lewandowski krijgt veeg uit de pan van Bayern-prominent: 'Hij is geen 24 meer'

Lewandowski krijgt veeg uit de pan van Bayern-prominent: 'Hij is geen 24 meer'

25-04-2022 17:28

Robert Lewandowski hoeft niet te rekenen op de steun van Dieter Hamann. De oud-speler van Bayern München is de houding van de Pool bij de contractonderhandelingen met Der Rekordmeister beu en noemt de spits egoïstisch. 

Er wordt al maandenlang gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Lewandowski, die nog over een eenjarig contract beschikt in München. De 33-jarige spits weigert uitsluitsel te geven over zijn toekomstplannen en daar stoort Hamann zich aan. "Hij zegt dat het een moeilijke situatie is", zegt de oud-speler bij Sky Sports. "Maar heeft hij er de afgelopen vijf jaar, toen hij elke zomer met andere clubs flirtte, over nagedacht of het een moeilijke situatie voor de club was?", vraagt Hamann zich af.

"Hij heeft niet eens ooit gezegd hoe gelukkig hij is in München, terwijl hij hier alle titels heeft gewonnen", vervolgt de oud-speler. "Hij is geen 24 meer. In augustus wordt hij 34. Dan kun je niet wachten tot de club zegt: we doen nog twee jaar", zegt Hamann op het gerucht dat de Pool een contractverlenging van meerdere jaren verlangt van de club. 

Niets wijst erop dat Lewandowski uitgescoord is in de Bundesliga. Dit seizoen schoot de Pool 48 keer raak in 43 wedstrijden en blijft de spits aan een waanzinnig moyenne werken. Ook zorgde Lewa voor zes assists.