FC Twente houdt de druk op Feyenoord na keurige overwinning op Sparta

22-04-2022 21:53 Laatste update: 21:59

FC Twente heeft vrijdagavond een zakelijke overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. De nummer vier van de Eredivisie was in eigen huis de betere ploeg en wist met 2-0 de punten in De Grolsch Veste te houden. Door de overwinning staat FC Twente tijdelijk gedeeld op de derde plaats met Feyenoord.

FC Twente is dit seizoen in eigen huis moeilijk te kloppen en domineerde vanaf de eerste minuut tegen de laagvlieger uit de havenstad. De intenties van beide teams waren al snel duidelijk: Twente ging op zoek in de opbouw, terwijl Sparta naar achteren hing en op een fout van de tegenstander wachtte. Na vijf minuten wees de VAR scheidsrechter Danny Makkelie erop dat Adil Auassar wellicht hands had gemaakt in het strafschopgebied. Makkelie ging kijken, maar wuifde het appel weg, tot grote opluchting van Auassar. De Marokkaans-Nederlandse was dit seizoen al meermaals de pineut door inmenging van de video-arbiter.

Na ruim twintig minuten viel de openingstreffer voor Twente. Ricky van Wolfswinkel kreeg ruimte om uit te halen en faalde niet binnen het zestienmetergebied. Sparta was in de eerste helft kansloos en kwam terecht op achterstand. Beide ploegen gingen rusten met de stand van 1-0.

Michel Vlap werd lelijk in het gezicht geraakt door de noppen van Bart Vriends. Vlap bloedde aan het gezicht, maar kon na een oplapbeurt verder. Diezelfde Vlap schoot na een klein uur spelen de 2-0 tegen de touwen na een mooie kapbeweging. Na de 2-0 kwamen beide ploegen nog slechts tot enkele speldenprikjes en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Door de overwinning komt Twente op 61 punten en staat het gelijk met nummer drie Feyenoord, dat zondag FC Utrecht treft. Sparta blijft door de nederlaag op de zestiende plaats steken en is nog altijd niet veilig in de strijd tegen degradatie.