Nieuws

Ten Hag krijgt advies Rangnick: 'Verbouw selectie, dat is noodzakelijk'

Ten Hag krijgt advies Rangnick: 'Verbouw selectie, dat is noodzakelijk'

22-04-2022 13:42

Ralf Ragnick verwacht in de zomer een aardverschuiving bij Manchester United. Veel contracten van spelers lopen af en het lijkt erop dat kersverse manager Erik ten Hag een goedgevulde oorlogskas krijgt om de selectie verder te versterken.

De afzwaaiende Duitse interim-manager denkt dat veel spelers zullen vertrekken na afloop van het teleurstellende seizoen dat Manchester United doormaakt. "Het is duidelijk dat er nogal wat spelers zijn van wie het contract afloopt. Er zijn ook veel spelers die misschien uitgeleend willen worden of de club willen verlaten", vertelt hij op de persconferentie.

Rangnick voorziet een 'significante verandering' van de zomer. "Een verbouwing van de selectie is noodzakelijk, dat is duidelijk. Maar hoeveel spelers er zullen komen en welke posities dat zijn, weet ik nog niet." De Duitser en de Nederlander hebben elkaar nog altijd niet gesproken, maar Ten Hag mag altijd bij hem aankloppen. "Ik ben bereid om mijn ervaringen met hem te delen."

De tussenpaus verwacht dat Ten Hag 'zijn eigen ideeën' met zich mee zal brengen en voorspelt dat er veel spelers naar Old Trafford zullen komen. "Het zijn niet drie of vier spelers, dat is duidelijk, als je bedenkt hoeveel contracten er aflopen", besluit hij. Eerder op de vrijdag openbaarde The Times al dat Ten Hag 143 miljoen euro tot zijn beschikking krijgt. Naar verluidt staan Lisandro Martínez, Antony en Matthijs de Ligt hoog op zijn verlanglijstje.