Nieuws

Excelsior gaat langer door met 'manager' Dijkhuizen en heeft meer contractnieuws

Excelsior gaat langer door met 'manager' Dijkhuizen en heeft meer contractnieuws

19-04-2022 18:06 Laatste update: 18:18

Excelsior heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Marinus Dijkhuizen ook volgend jaar de scepter zwaait op Kralingen. Daarnaast hebben de Rotterdammers meer contractnieuws te melden over de technische staf.

Dijkhuizen is bezig aan zijn tweede periode bij Excelsior en staat sinds 2020 opnieuw aan het roer bij de Keuken Kampioen Divisie-club. De aflopende overeenkomst van de trainer is verlengd met één seizoen en loopt nu tot medio 2023.

Daarnaast maakt de club bekend dat ook Marco Gentile (assistent-trainer) zijn contract verlengd heeft en dat oud-profvoetballer Thomas Verhaar vanaf volgend jaar full-time assistent wordt van Dijkhuizen. De huidige AFC-spits (tweede divisie) zet zijn krabbel onder een contract voor twee jaar.

Excelsior hoopt met de verbintenissen 'flinke stappen' te gaan maken. Onder meer op het gebied van video-analyse, de speelwijze en de ontwikkeling van spelers. "Dit alles gebeurt onder aansturing van Marinus Dijkhuizen, die dit jaar al meer in de managersrol is gekomen", reageert technisch directeur Nick Kersten op het contractnieuws.

Voor Dijkhuizen was het van belang dat de groep grotendeels intact zou blijven om aan te blijven als keuzeheer bij de Rotterdammers. "Gelukkig denkt de club daar hetzelfde over en ben ik blij dat we nog een jaar met elkaar doorgaan. We hebben een goede mix van ervaren trainers en jonge mensen, zoals Ruben en Thomas", vertelt hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!