Nieuws

'Stekelenburg is heel degelijk, vasthouden aan Onana is een veel grotere gok'

'Stekelenburg is heel degelijk, vasthouden aan Onana is een veel grotere gok'

17-04-2022 10:48

Er zal hoogstwaarschijnlijk een keeperswissel plaatsvinden onder de Ajax-lat en Aad de Mos vindt dat een verstandige keuze van Erik ten Hag. Maarten Stekelenburg lijkt in de bekerfinale de voorkeur te krijgen boven de veelbesproken Andre Onana.

De analist vertelt tegenover het Algemeen Dagblad dat het geen gok is om Stekelenburg op te stellen. "Dat denk ik niet. Hij heeft vaker laten zien er meteen weer te kunnen staan. Dan is vasthouden aan Onana een veel grotere gok. Inhoudelijk was zijn werk zwaar onvoldoende. Houdbare ballen liet hij door. Hoog, laag, alles ging verkeerd."

"Stekelenburg is heel degelijk", vervolgt De Mos. "Hij kent het allemaal, weet wat hij wel en niet moet doen. Hij heeft zoveel routine dat hij zichzelf en teamgenoten niet in problemen brengt." De ervaren goalie liep in oktober een zware blessure op en leek dit seizoen niet meer in actie te komen. Nu is Stekeleburg eerder fit dan verwacht en kan hij zijn rentree maken in de bekerfinale. Er wordt om 18.00 uur afgetrapt in De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!