Nieuws

Van Beek scoort na zes jaar: 'Mensen vinden het altijd leuk als het misgaat'

Van Beek scoort na zes jaar: 'Mensen vinden het altijd leuk als het misgaat'

10-04-2022 15:51 Laatste update: 15:52

Sven van Beek scoorde zondagmiddag in de Derby van het Noorden voor het eerst in ruim zes jaar tijd een doelpunt. Althans, in het juiste doel. Van Beek staat bekend om zijn eigen doelpunten en is blij dat hij deze keer beslissend kon zijn op het scorebord. 

Van Beek torende boven iedereen uit en kopte de 3-1 tegen de touwen, waardoor SC Heerenveen verdiend van FC Groningen won. "Wanneer mijn laatste was? Dat is een goede…", zei Van Beek in gesprek met ESPN na de wedstrijd. "Mooi, belangrijk doelpunt. Dan is de wedstrijd eigenlijk gespeeld, daar was ik wel blij mee."

De verdediger wordt vaak breed uitgemeten in het nieuws wanneer hij een eigen doelpunt maakt. Sinds mei van vorig jaar is Van Beek de recordhouder van acht eigen doelpunten in de Eredivisie. "Je weet het, mensen vinden het altijd leuk als het misgaat. Maar ik moet zeggen, ik kan het aardig naast me neerleggen. Ik voetbal nu al een aantal jaren op het hoogste niveau en daar ben ik trots op", besluit de Nederlander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!