Nieuws

'Over rare bepalingen niets bekend: Van Polen plakt er een jaar bij PEC aan vast'

'Over rare bepalingen niets bekend: Van Polen plakt er een jaar bij PEC aan vast'

07-04-2022 15:48

Waarschijnlijk heeft PEC Zwolle aan de bijzonder eisen van Bram van Polen voldaan, want de 36-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract bij de Blauwvingers met één jaar verlengd. Het nieuws wordt gebracht door ESPN.

Van Polen is al jaren achtereenvolgens hét gezicht van de hekkensluiter van de Eredivisie. De aanvoerder speelt al vijftien seizoenen voor de hoofdmacht van de club uit Overijssel. Inmiddels kwam hij tot 380 officiële optredens bij de club en ook deze jaargang is hij onbetwiste basisspeler onder trainer Dick Schreuder.

Met PEC is hij verwikkeld in een fikse strijd tegen degradatie. Ondanks de laatste plek op de ranglijst bedraagt de achterstand op de veilig vijftiende plaats slechts drie punten, waardoor een langer verblijf op het hoogste niveau niet bij voorbaat uitgesloten is.

Olangs deed Van Polen nog bij het ESPN-programma Voetbalpraat uit de doeken altijd bijzondere bepalingen in zijn contract op te laten nemen. "We moeten alles nog goed op papier zetten", zei hij destijds. "Vooral de randvoorwaarden zijn belangrijk voor mij. Onder randvoorwaarden versta ik dingen als seizoenkaarten enzo. Ik doe ook al jaren iets raars in mijn contract."

"Ik heb een keer onder de toenmalig directeur Gerard Nijkamp geregeld dat ik met twaalf man bij De Librije kon eten. Nijkamp werd daar gek van, die wilde gewoon wat meer geld geven. Ik zei daarop dat ik dit een leuker idee vond. Nu lijkt het me wel handig om een auto te krijgen van de zaak", aldus Van Polen. Over dergelijke randvoorwaarden is niets bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!