Nieuws

'Liverpool doet zaken met Fulham en contracteert Portugees toptalent tot 2027'

'Liverpool doet zaken met Fulham en contracteert Portugees toptalent tot 2027'

07-04-2022 15:36 Laatste update: 15:53

Liverpool staat op het punt om Fábio Carvalhovan Fulham af te ronden. De interesse van The Reds in de talentvolle Portugees is inmiddels een publiek geheim, maar Fabrizio Romano weet te melden dat het een kwestie van tijd is voordat zijn komst naar Anfield wereldkundig wordt gemaakt.

De doorgaans goed geïnformeerde Italiaan vertelt in een video op YouTube 'heel binnenkort een Here we go! verwacht mag worden'. Met die uitspraak kondigt de transferspecialist doorgaans een afgeronde transfer aan. Volgens Romano heeft Carvalho inmiddels de medische keuring doorstaan en ligt er een contract voor hem klaar dat loopt tot medio 2027.

Met de overgang is een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid. Daarnaast kan Fulham in de toekomst mogelijk nog 2,7 miljoen euro bijschrijven aan variabele inkomsten. De Londenaren hebben tevens een doorverkoopspercentage weten te bedingen.De bedoeling is dat de negentienjarige middenvelder aansluit bij de hoofdmacht van Liverpool. Er is geen sprake van dat de jongeling volgend jaar op huurbasis terugkeert bij Fulham, weet Romano. De aankondiging via de officiële kanalen van de clubs staat gepland voor mei, zegt de transfergoeroe.

In januari was de ploeg van manager Jürgen Klopp al dicht bij het contracteren van Carvalho. Toen was het papierwerk niet op tijd op orde, waardoor de transfer geen doorgang kon vinden. Opmerkelijk genoeg betaalt topploeg een transfersom voor zijn aflopende contract. Dat doet Liverpool om de goede banden die het onderhoudt met Fulham intact te houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!