Nieuws

'Koeman heeft droomkandidaat op het oog als assistent bij het Nederlands elftal'

'Koeman heeft droomkandidaat op het oog als assistent bij het Nederlands elftal'

06-04-2022 16:58

Ronald Koeman hoopt dat zijn broer Erwin Koeman zijn rechterhand wordt bij het Nederlands elftal. De opvolger van Louis van Gaal wil twee assistenten meenemen, meldt de NOS.

Het nieuws dat Koeman terugkeert bij Oranje werd woensdag bevestigd door de KNVB. De voormalig bondscoach zal het stokje vanaf 1 januari 2023 overnemen van Van Gaal. In het statement waarin de terugkeer van Koeman werd aangekondigd, werd niks vermeldt over de indeling van de technische staf. Joep Schreuder, verslaggever van de NOS, weet te melden dat de nieuwe bondscoach graag twee eigen assistenten meeneemt waarvan één zijn broer Erwin moet worden. "Dat is de grote droom van Koeman", stelt Schreuder.

Koeman heeft zicht tot en met 2026 verbonden aan Oranje. De 59-jarige oefenmeester stond van 2018 tot 2020 ook al aan het roer bij het Nederlands elftal, maar vertrok toen naar FC Barcelona. Het avontuur bij zijn droomclub liep echter anders dan gehoopt, waardoor Koeman werd ontslagen en nu dus weer beschikbaar is als bondscoach. Broer Erwin kondigde eind 2021 zijn afscheid als hoofdtrainer aan nadat hij stopte bij Beitar Jerusalem. Erwin was in het verleden bij Southampton en Everton ook al assistent van zijn jongere broer.