Nieuws

Buijs steunt Tadic maar heeft ook kritiek: 'Snap niet waarom je dan provoceert'

Buijs steunt Tadic maar heeft ook kritiek: 'Snap niet waarom je dan provoceert'

03-04-2022 11:21 Laatste update: 11:48

FC Groningen-trainer Danny Buijs is niet te spreken over de fans die zaterdag oud-speler Dusan Tadic uitfloten, maar vindt dat de aanvoerder zelf ook wat slimmer met de situatie had kunnen omgaan. De Serviër benutte een strafschop voor de Amsterdammers en zette daarna licht provocerend de vinger op zijn mond.

"Ik weet niet wat er speelt", aldus Buijs bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Die jongen heeft alles gegeven voor Groningen en een goede transfersom opgeleverd. Ik zou graag zien dat zo'n jongen met meer respect wordt onthaald", reageert de trainer op de fluitconcerten.

De reactie van de Servisch international kan echter ook niet op steun rekenen van Buijs. "Ik vind Tadic fantastisch, maar ik snap zelf niet waarom je provoceert als je dat niet wil hebben. Sta er dan gewoon boven en doe je verhaal na afloop. Het uitfluiten van spelers gebeurt al langer. Dat hebben we ook meegemaakt met Seedorf, zo zijn er meer voorbeelden", aldus de coach die aan het einde van het seizoen plaats moet maken in de Euroborg.

Tadic zelf was ontdaan door het gedrag van de Groningen-supporters en reageerde zowel in als na het duel emotioneel op de fluitconcerten. "Deze club heeft geld aan mij verdiend. Ik heb ze blij kunnen maken met mijn spel en ze de beste resultaten in de historie van de club gegeven. Dit verdien ik dan niet", aldus Tadic tegenover ESPN. "Ik ben trots dat ik voor Groningen heb mogen spelen en juichte tot vandaag (zaterdag, red.) nooit als ik tegen ze scoorde. Maar dit was heel slecht van ze."

FC Groningen verloor zaterdag met 1-3 van de Amsterdammers. Buijs en zijn ploeg staan daardoor nu op de achtste plek in de Eredivisie met 36 punten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!