Nieuws

Tadic teleurgesteld na fluitconcert in Euroborg: 'Groningen zit in mijn hart'

Tadic teleurgesteld na fluitconcert in Euroborg: 'Groningen zit in mijn hart'

02-04-2022 19:36 Laatste update: 19:39

Dusan Tadic is niet te spreken van de manier waarop het publiek in Groningen hem uitfloot tijdens het duel tussen FC Groningen en Ajax. De Serviër scoorde de 1-2 voor de Amsterdammers en werd op een fluitconcert getrakteerd door het thuispubliek. Onterecht, vindt de aanvoerder van Ajax

Ajax mocht, ondanks het fluiten voor het rustsignaal van Bas Nijhuis, aanleggen voor een strafschop na een handsbal van Damil Dankerlui. Tadic ging achter de bal staan en faalde niet vanaf de stip.

"Ik denk dat het een penalty was", spreekt Tadic na afloop tegenover ESPN. "Maar ik vond het niet goed wat de fans van Groningen deden. Ik heb een geweldige tijd in Groningen gehad", zegt Tadic, die eerder uitkwam voor FC Groningen.

"Groningen heeft veel geld aan mij verdiend. Bovendien heb ik daar een uitstekende tijd gehad, had ik daar altijd veel lol en hebben we samen de beste resultaten in de clubgeschiedenis behaald", vervolgt Tadic. 

Tadic houdt voet bij stuk over het fluitconcert. "Ik denk niet dat ik het fluitconcert heb verdiend. Ik ben heel erg teleurgesteld. Ik heb mensen gelukkig gemaakt hier en ze hebben goed aan me verdiend. Nooit, nooit vier ik een doelpunt tegen Groningen of Twente. Dit was erg slecht van de supporters en ik denk niet dat ik dit verdiend heb", sluit de Serviër af. 

Uiteindelijk won Ajax met 1-3 na een zeer moeizame middag. De Amsterdammers kwamen nooit goed in de wedstrijd, maar namen uiteindelijk de drie punten mee terug naar de hoofdstad.