Breaking news

Nederland kent WK-tegenstanders: Qatar, Senegal en Ecuador wachten in Groep A

Nederland kent WK-tegenstanders: Qatar, Senegal en Ecuador wachten in Groep A

01-04-2022 19:23 Laatste update: 20:03

Oranje weet waar het aan toe is na de WK-loting van het mondiale eindtoernooi in Qatar. Oranje treft gastland Qatar uit Pot 1, Senegal uit Pot 3 en Ecuador uit Pot 4. Oranje zal spelen om de winst in Groep A. 

Het Nederlands elftal heeft het op papier goed getroffen in de WK-loting. Qatar was als organisator het enige niet-topland uit Pot 1. Senegal won onder meer de Afrika Cup en heeft met topschutter Sadio Mané een gevaarlijke spits in de ploeg. Het is onder meer aan ploeggenoot Virgil van Dijk om de Liverpool-ster van het scoren af te houden. Groep E belooft een aantal spannende onderonsjes met in ieder geval Spanje, Duitsland en Japan. Denemarken treft in groep D Frankrijk en Tunesië en zit in een zware groep. 

België zal spelen in Groep F. Onze zuiderburen nemen het op tegen Canada, Marokko en Kroatië. In groep H spelen onder meer Ghana en Uruguay tegen elkaar. De laatste keer dat de twee landen tegenover elkaar stonden, was tijdens de kwartfinale van het WK in 2010. Uruguay ging uiteindelijk door na strafschoppen, nadat Luis Suárez in de slotminuut opzichtig hands maakte op de doellijn en met rood werd weggestuurd. Ghana miste echter de strafschop en werd na verlenging uitgeschakeld. Vervolgens ging Uruguay ten onder tegen Oranje (3-2)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!