Nieuws

NAC-supporters ontvangen gebaar: City Football Group maakt plannen inzichtelijk

NAC-supporters ontvangen gebaar: City Football Group maakt plannen inzichtelijk

30-03-2022 13:42

Zoals al langere tijd bekend is, staat City Football Group voor een overname van NAC Breda. Om de onrust van de supporters rondom de mogelijke overname wat te laten afnemen, heeft de investeringsmaatschappij een document vrijgegeven waarin wordt ingegaan op de plannen die het met de club uit Breda heeft, weet Voetbal International.

Nadat de CFG een akkoord wist te bereiken met de grootaandeelhouders van NAC over de verkoop van de aandelen van de club, kwam er een felle reactie van de achterban. De supporters zien een overname niet zitten en hopen dat Stichting NOAD, dat houder is van het prioriteitsaandeel, de overname tegen kan houden.

De investeringsmaatschappij heeft inmiddels een document vrijgegeven waarin de plannen met NAC inzichtelijk worden gemaakt.

'Centraal in ons plan staat de ontwikkeling van regionaal, nationaal en internationaal toptalent. We gaan investeren in de jeugdopleiding zodat we het beste talent kunnen aantrekken en opleiden. Het in Breda ontwikkelde talent vormt de basis voor het bouwen aan een duurzaam en stabiel Eredivisie-team. Daarnaast hebben we de ambitie om toptalent een kans te geven hun carrière op het wereldwijde voetbaltoneel te maximaliseren. NAC Breda staat centraal in dit plan. NAC zal in de toekomst moeten behoren tot een van de beste jeugdopleidingen in Nederland.'

Naast Stichting NOAD moet ook de Bredase raad van commissarissen nog instemmen met een overname voordat de deal beklonken kan woren.