Reactie

Ibrahimovic onder de indruk van landgenoot: 'Iedereen ziet dat hij geweldig is'

Ibrahimovic onder de indruk van landgenoot: 'Iedereen ziet dat hij geweldig is'

22-03-2022 18:18

Zlatan Ibrahimovic is onder de indruk van zijn landgenoot Anthony Elanga. De jonge buitenspeler, die momenteel veel minuten bij Manchester United maakt, staat aan het begin van een interlandcarrière bij Zweden.

Het was niet vanzelfsprekend dat Elanga voor Zweden zou kiezen. De 19-jarige is weliswaar geboren in Zweden, maar heeft ook Kameroense Roots. Naast een keuze op basis van zijn DNA, kon Elanga ook voor Engeland kiezen omdat hij al sinds 2015 actief is in Het Verenigd Koninkrijk.

Elanga hoefde niet lang te twijfelen en kiest voor zijn geboorteland. "Ik ben geboren in Zweden en heb er 75 procent van mijn leven doorgebracht. Zweden betekent heel veel voor me", legt Elanga uit aan de pers. "Voor mij is het altijd Zweden geweest, het is een droom om Zweden te mogen vertegenwoordigen op dit niveau", besluit de aanvaller.

Elanga hoopt in de voetsporen van Zlatan Ibrahimovic te treden. Op de persconferentie is Ibra lyrisch over het talent. "Ik heb gezien wat iedereen heeft gezien, hij is een geweldig talent. We zijn trots en blij dat hij Zweden gaat vertegenwoordigen. Hij is de toekomst en als hij zo doorgaat ziet het er positief uit. Het hangt van hem af hoe ver hij kan komen."

Zweden neemt het op 24 maart op tegen Tsjechië en hoopt op een ticket voor het WK te bemachtigen. De winnaar van het tweeluik zal het eerst nog wel op moeten nemen tegen Polen om daadwerkelijk deel te kunnen nemen aan het eindtoernooi in Qatar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!