Reactie

Xavi kan geluk niet op na Clásico-winst: 'Of we terug zijn, laat ik aan jullie'

Xavi kan geluk niet op na Clásico-winst: 'Of we terug zijn, laat ik aan jullie'

20-03-2022 23:55 Laatste update: 23:55

Xavi Hernández is in de wolken na de overwinning van FC Barcelona in El Clásico tegen Real Madrid. Barça was met maar liefst 0-4 te sterk tegen de club spelend in het maagdelijk wit.

"Deze zege kan de dynamiek van het heden en de toekomst veranderen", liet Xavi los na afloop tegen de Spaanse pers. "Dit is een dag vol blijdschap voor alle supporters. We hadden zelfs nog een grotere uitslag kunnen neerzetten. We hadden niet verwacht dat we zo superieur zouden zijn in hun stadion. Zij hebben een week vrij gehad, terwijl wij vrijdag pas terugkeerden uit Turkije. We hebben een spectaculaire wedstrijd gespeeld waar ik heel tevreden over ben."

De zege van de Catalanen was niet eens geflatteerd, het was zondagavond veel sterker dan Real. "Vanwege het spel en de uitslag kunnen we hier met een glimlach van oor tot oor vertrekken. Nu moeten we verder, met alle nederigheid in de wereld. We gaan het vandaag even vieren, maar daarna gaat de focus op Sevilla en de kwartfinale van de Europa League. Of we terug zijn, laat ik aan jullie. Maar ja, met dit idee en deze speelwijze willen we meedoen. We hebben erg goede spelers die genieten op het veld. We zijn een familie."

Het was de eerste Clásico die Xavi als trainer van Barcelona beleefde. "Ik ben trots en blij. Hier moeten de supporters van genieten, want de laatste tijd hadden ze daar weinig reden toe. Zeker niet in Clásico's. We waren hier absoluut de betere partij. Als we op deze manier spelen, kunnen we van iedereen winnen. Ook als coach is Barcelona mijn club. Als trainer ben ik nog een groentje, maar deze zege geeft me veel vertrouwen."