Nieuws

Mazraoui noemt belangrijkste trainer: 'Hij gaf me mijn zelfvertrouwen terug'

Mazraoui noemt belangrijkste trainer: 'Hij gaf me mijn zelfvertrouwen terug'

20-03-2022 13:11 Laatste update: 15:59

Nouassir Mazraoui is in zijn hoofd nog steeds bij Ajax. De rechtsback beschikt over een aflopende verbintenis en staat in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Binnen nu en twee maanden verwacht de Marokkaans international duidelijkheid over zijn toekomst te geven.

Mazraoui weet zich in de belangstelling van FC Barcelona, AC Milan en Borussia Dortmund. De NOS vraagt hem of de constante speculatie over zijn toekomst niet zorgt voor onrust rond zijn eigen spel. "Nee, ik ben absoluut geen bron van onrust", reageert de vleugelverdediger aan de publieke omroep. "De kans dat ik hier blijf is nihil, ik ga een avontuur in het buitenland aan. Maar ik geef nog iedere wedstrijd alles voor Ajax. Ik trek mijn poot niet in."

Het had tijdens de periode dat Mazraoui in de jeugdopleiding van de Amsterdammers speelde niet veel gescheeld of hij had het eerste elftal van de club nooit gehaald. "Ik kreeg telkens te horen dat ik met hakken over de sloot overging. Toen ging ik zelf ook denken dat ik misschien niet goed genoeg was. Dat gaat dan toch in je hoofd spelen."

De toenmalige trainer van Jong Ajax, Marcel Keizer, was één van de weinigen bij de hoofdstedelingen die het zag zitten in Mazraoui. "Hij is een van de eersten die hardop zijn vertrouwen uitsprak in mij. Hij heeft me uiteindelijk een duwtje in de rug gegeven. Keizer heeft me mijn zelfvertrouwen teruggegeven."

Mazraoui valt dit seizoen op door zijn dominante rol in aanvallend opzicht. Hij was dit seizoen al goed voor vijf competitiedoelpunten en vier assists. Zijn grote voorbeeld is Dani Alves van FC Barcelona. "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. De manier waarop ik speel, heel aanvallend, is geïnspireerd op hem. Hij is er ooit begonnen mee om als rechtsback zo aanvallend te spelen", besluit de wingback.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!