Nieuws

Danjuma's defensieve arbeid in Spanje geprezen: 'Juventus werd vernietigd'

Danjuma's defensieve arbeid in Spanje geprezen: 'Juventus werd vernietigd'

17-03-2022 11:59

De Spaanse media zijn vanzelfsprekend lovend over Villarreal dat Juventus woensdagavond via een overtuigende 0-3 nederlaag uitschakelde in de Champions League. De Gele Onderzeeër mocht zich gelukkig prijzen dat Juventus niet toeslag via Dusan Vlahovic en zagen Arnaut Danjuma wederom sterk spelen.

Marca vindt dat Villarreal inmiddels 'een reus' in Europa is, door de klinkende zege in Turijn. De krant rept over een 'vernietiging' van Juventus. De krant zag dat de Spanjaarden het aanvankelijk lastig hadden. Onder meer Danjuma wordt door de krant uitgelicht: de Nederlander zijn defensieve arbeid wordt geprezen.

Vlahovic was voornamelijk in het eerste bedrijf een ware plaaggeest voor de defensie van Villarreal en was enkele keren dichtbij een doelpunt. Mundo Deportivo schrijft dat de Spanjaarden de Serviër 'overleefden'. Danjuma was uiteindelijk degene die volgens het dagblad 'de kers op de taart' zette. De Nederlander schoot uit een penalty - toegekend na hands van Matthijs de Ligt - de subtopper uit La Liga op 0-3.

Diario SPORT denkt dat de dank van Villarreal vooral uit mag gaan naar de doelman. 'De reddingen van Rulli en de lat steunden het team van Emery vanaf het begin tegen de intimidatie van Vlahovic', vat de krant de wedstrijd gevat samen. Voor de formatie van Unai Emery volstond de eclatante 0-3 overwinning, na eerder in eigen huis met 1-1 gelijk te hebben gespeeld. Voor het eerst in de geschiedenis is de ploeg kwartfinalist in de Champions League.