Nieuws

Schmidt niet bang voor Ajax-scenario: 'We zijn niet bang en durven aan te vallen'

Schmidt niet bang voor Ajax-scenario: 'We zijn niet bang en durven aan te vallen'

17-03-2022 11:30

PSV-trainer Roger Schmidt weigert grote tactische wijzigingen door te voeren in de aanloop naar het Conference League-duel met FC Kopenhagen. De Eindhovenaren speelde in eigen huis in een spektakelstuk met 4-4 gelijk en zullen moeten winnen in Denemarken, om door te gaan zonder te verlengen.

De NOS stelt Jordan Teze en Schmidt bij de persconferentie de vraag of PSV niet wat verdedigender moet spelen. Met die speelwijze kegelde Benfica de Brabanders aan het begin van het seizoen uit de voorronde van de Champions League. De Portugezen haalden met dezelfde speelstijl ook dinsdag succes tegen Ajax. "We zijn geen ploeg die wil verdedigen", legt Teze uit.

De Duitse oefenmeester geeft aan niet anders te gaan spelen tegen FC Kopenhagen. "Ik geloof dat we nog in drie competities meestrijden vanwege onze speelstijl. We zijn geen Atlético Madrid, maar PSV Eindhoven", aldus Schmidt. "We zijn niet bang, durven aan te vallen en ver van onze goal te verdedigen. Dat zijn ons wapens. Ook in belangrijke wedstrijden moet je van je eigen krachten uitgaan", besluit de na dit seizoen afzwaaiende trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!