Nieuws

De Mos ziet teleurstellende Veerman in Europa: 'Dat heb je of dat heb je niet'

De Mos ziet teleurstellende Veerman in Europa: 'Dat heb je of dat heb je niet'

17-03-2022 07:54 Laatste update: 07:58

Aad de Mos zag Joey Veerman tegenvallen in de Conference League tegen FC Kopenhagen. De oud-trainer vindt het raar dat Veerman binnen enkele weken tot 'sterspeler' is gemaakt bij de Eindhovenaren. 

In de podcast Twee Viertje praat De Mos over de van SC Heerenveen overgekomen middenvelder. "Als er niets meer valt te schrijven over Schmidt en niets meer valt te schrijven over Guti, over Sangaré en over Götze, dan komt er een Veerman binnen en dan maken we daar gelijk een sterspeler van, die moet gelijk in het Nederlands elftal spelen", begint de analist.

De Mos hekelt de Nederlandse gewoonte waarin spelers na een paar goede wedstrijden op handen worden gedragen. "Ga eerst maar eens twee jaar achter elkaar 34 wedstrijden spelen plus je Europacup-wedstrijden, ongeveer 100 wedstrijden voor PSV, dan gaan we eens kijken", stelt De Mos, die van mening is dat het de middenvelder ontbreekt aan handelingssnelheid. "Dat heb je of dat heb je niet op dat niveau en dan gaan veel spelers, door gebrekkige handelingssnelheid, door het ijs zakken. Dat was in de wedstrijd niet alleen Veerman, dat waren ook diverse spelers achterin", besluit De Mos. 

PSV speelde de vorige keer in eigen huis met 4-4 gelijk tegen FC Kopenhagen. De Eindhovenaren moeten in Denemarken winnen om de laatste acht van de Conference League te bereiken. Kopenhagen en PSV trappen donderdagavond om 18.45 uur af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!