Nieuws

Donkere wolken pakken zich samen voor Bijlow: seizoen over door blessure

Donkere wolken pakken zich samen voor Bijlow: seizoen over door blessure

16-03-2022 13:09 Laatste update: 13:13

Het slechte nieuws over Justin Bijlow is bevestigd door Feyenoord via de officiële kanalen. De Oranje international is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld met een voetblessure.

Het noodlot sloeg toe tijdens de wedstrijd met Partizan Belgrado. Daardoor miste Bijlow ook al de competitiewedstrijd met PEC Zwolle (1-2 winst). Uit medische onderzoeken is nu gebleken dat de keeper een dermate ernstige kwetsuur heeft opgelopen dat hij niet meer in actie komt tijdens het huidige voetbaljaar.

In totaal stokt de teller voor Feyenoord in 2021/22 voor Bijlow op 34 optredens. Daarnaast debuteerde hij in tijdens dit seizoen voor het Nederlands elftal. Inmiddels kwam hij zes keer in actie onder bondscoach Louis van Gaal. Het lijkt erop dat Ofir Marciano voor de rest van het seizoen als eerste doelman zal fungeren. De Israëliër stond ook al tegen de Blauwvingers onder de lat. 

In een eerder stadium bleek al dat het niet uitgesloten is dat Feyenoord door de langdurige absentie van Bijlow op zoek gaat naar een vervanger. Het is mogelijk om buiten de transferperiode om zaken te doen met clubloze spelers. Volgens Voetbal International is Feyenoord 'met spoed' op zoek naar een doelman. Naast Marciano kan trainer Arne Slot alleen een beroep doen op de jonge doelmannen Thijs Jansen en Tein Troost.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!