Heerenveen wint van PEC, Willem II laat dure punten liggen in Almelo

02-10-2021 21:52 Laatste update: 21:59

PEC Zwolle is nog dieper de problemen in gedrukt. De Zwollenaren komen weer niet tot scoren en verliezen met 0-1 van sc Heerenveen. Heracles Almelo geeft in eigen huis een 2-0 voorsprong weg tegen Willem II, maar stelt de winst in extremis veilig.

Heracles Almelo - Willem II (2-2)
Rai Vloet en Delano Burgzorg leken de Heraclieden in veilige haven te brengen. Eerstgenoemde schoot Heracles voor rust via een strafschop op 1-0 en laatstgenoemde verdubbelde vijf minuten na rust de voorsprong. Willem II kon niet leveren wat de ploeg vorige week tegen PSV deed en leek af te stevenen op een nederlaag.

Na ruim een uur bracht Mats Köhlert Willem II echter weer terug in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp voor Heracles maakte Max Svensson in minuut 77 de gelijkmaker. In de absolute slotfase van het duel kreeg Ismail Azzaoui de bal voor zijn voeten en hij faalde niet: 3-2. Willem II verliest zodoende de aansluiting met koploper Ajax en staat nu drie punten achter de Amsterdammers, met een wedstrijd meer. Heracles klimt door de zege op de ranglijst en staat negende.

PEC Zwolle - sc Heerenveen (0-1)
Terecht was het niet, maar Heerenveen keert met drie punten op zak terug naar Friesland. Uitgerekend PEC-aanvoerder Bram van Polen, die zich de afgelopen weken in de media niet inhield over de prestaties van zijn team, zorgde met een eigen doelpunt voor de enige treffer van de wedstrijd. Ondanks dat PEC Zwolle twee keer zoveel schoten kon noteren dan de opponent, kwam de ploeg wéér niet tot scoren.

De Zwollenaren blijven nog steeds op één schamel puntje staan, met evenzoveel goals in zeven wedstrijden. Art Langeler en PEC Zwolle raken verder achterop, iets wat niet geldt voor Heerenveen. Johnny Jansen staat met zijn team zevende na de driepunter in Overijssel.