Nieuws

Duel Dordrecht en MVV tijdelijk gestaakt door racistische kreten

Duel Dordrecht en MVV tijdelijk gestaakt door racistische kreten

25-02-2022 22:33 Laatste update: 23:11

FC Dordrecht wist op vrijdagavond drie belangrijke punten te pakken tegen MVV Maastricht, maar zal de overwinning snel willen vergeten. Vlak voor tijd werden er racistische kreten naar Dordrecht-speler Seydine N'Diaye geuit en liepen beide ploegen kort van het veld. 

Vanuit het uitvak werden er apengeluiden gemaakt naar N'Diaye, weet 1Limburg te melden. N'Diaye kwam vijf minuten voor tijd binnen de lijnen en werd niet met rust gelaten door sommige supporters van de bezoekende ploeg. Uiteindelijk werd besloten de wedstrijd tijdelijk te staken.

Na het hervatten van de wedstrijden, ongeveer tien minuten later, werd er niet meer gescoord. De spelers van Dordrecht knielden na de staking op het veld als statement tegen racisme. Door de overwinning is Dordrecht iets veiliger in de strijd tegen degradatie: het verlaat de voorlaatste plek in de Keuken Kampioen Divisie en klimt over Almere City FC heen.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!