Reactie

Schmidt over PSV-vertrek: 'We moeten beseffen dat er dingen beter kunnen'

Schmidt over PSV-vertrek: 'We moeten beseffen dat er dingen beter kunnen'

08-02-2022 14:02

PSV-trainer Roger Schmidt vertrekt aan het einde van het seizoen en heeft in een interview met de NOS uitgelegd waarom. Ook gaat hij in op vragen over de timing van de aankondiging.

Het vertrek werd afgelopen donderdag bekendgemaakt en vervolgens werd er thuis verloren met 1-2 van AZ. Achteraf kunnen er vraagtekens worden gezet bij de timing. "Ik wilde de club alleen maar respecteren en oprecht zijn. Dat is waarom we het bekend hebben gemaakt", verklaart Schmidt.

Op de vraag waarom zijn vertrek niet al in de winterstop is aangekondigd, antwoordt de trainer: "Toen was de beslissing nog niet gemaakt. Ik kan pas iets aankondigen als ik een besluit heb genomen."

De beslissing nam Schmidt naar eigen zeggen pas na de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Ajax op 23 januari. Hierna concludeerde hij dat er na twee seizoenen een einde komt aan zijn dienstverband bij PSV. Het is geen geheim dat Schmidt er met name goed opstaat in Duitsland. In december klopte RB Leipzig nog aan voor hem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!