Nieuws

Rooney onthult zwaar alcoholprobleem als speler: Soms dronk ik tot ik flauwviel

Rooney onthult zwaar alcoholprobleem als speler: "Soms dronk ik tot ik flauwviel"

7 november - 09:53

Wayne Rooney heeft openhartig gesproken over het zware alcoholprobleem waar hij als speler mee kampte. De voormalig topspits van Engeland en Manchester United ging soms zo ver door dat hij het bewustzijn verloor.

Rooney spreekt in een podcast van de BBC over zijn vroegere alcoholisme. De oud-speler is terug in Engeland nadat Birmingham hem heeft aangesteld als manager. Rooney debuteerde op zeer jonge leeftijd als profvoetballer en dat bleek zwaar. "Ik heb veel verschillende problemen gehad, zowel op het veld als daarbuiten. Op die momenten kon ik ontsnappen in drank. Toen ik begin 20 was, bracht ik soms een paar dagen thuis door en stopte ik pas met drinken tot ik bijna flauwviel."

De oud-speler hoopt dat anderen niet dezelfde fout maken en op tijd hulp zoeken. "Er waren . wel mensen met wie ik kon praten, maar ik heb het voor mezelf gehouden en geprobeerd er zelf mee om te gaan. Als je de hulp en begeleiding van anderen niet accepteert, kun je echt heel diep zinken, dat is met mij gebeurd. Gelukkig ben ik nu niet meer bang om met mensen te praten als ik bepaalde problemen heb", besluit Rooney. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!