Nieuws

Geef hem even de tijd, want het is een bijna onmogelijke klus..

"Geef hem even de tijd, want het is een bijna onmogelijke klus.."

23-10-2023 08:05

Andries Jonker stelt dat Maurice Steijn niet de grootste boosdoener is voor de crisis bij Ajax. Wel ziet de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen dat Steijn bezig is met een 'bijna onmogelijke klus', zo verklaart hij in gesprek met de NOS.

"Ze hebben niet de juiste spelers gehaald en ze werden te laat gehaald. Steijn was er niet bij betrokken, kende de spelers niet en kreeg ze pas op het allerlaatste moment tot zijn beschikking", begint Jonker. Ajax haalde afgelopen zomer voor ruim honderd miljoen euro aan nieuwe spelers, maar de aankopen hebben het in Amsterdam nog niet laten zien.

Te gast bij NOS Langs de Lijn pakt Jonker een rekensom bij de hand. "De laatste vijftig dagen had Steijn die groep achttien dagen niet tot zijn beschikking. Dan blijven er 32 dagen over", begint de bondscoach. "Daarin heeft hij acht wedstrijden moeten spelen. Je kunt niet trainen op een wedstrijddag en ook niet in de twee dagen erna. Dus blijven er nog acht dagen over." Worden daar de vrije dagen nog vanaf getrokken, blijven er slechts vier dagen voor Steijn over.

Een ontslag van Steijn is volgens Jonker niet de oplossing voor het probleem bij Ajax, waarmee een opvolger dan weer mee wordt opgezadeld. Als je de spelers pas krijgt als de competitie al is begonnen, en ze komen ook nog eens uit zulke verschillende landen, dan wordt het een lastig karwei", klinkt het. "Geef hem even de tijd, want het is een bijna onmogelijke klus."

In de Eredivisie werd slechts één keer gewonnen door Ajax, dat na zeven wedstrijden met vijf punten terug is te vinden op een gênante zeventiende plek.