Nieuws

Labyad treft zijn oude werkgever: 'Dan is dit wel het slechtste Ajax ooit'

Labyad treft zijn oude werkgever: 'Dan is dit wel het slechtste Ajax ooit'

20-10-2023 16:19
1

Zakaria Labyad vindt dat het huidige Ajax het slechtste Ajax ooit is, kijkend naar de resultaten. De Amsterdammers bevinden zich op een schamele zestiende plaats in de Eredivisie, slechts twee posities boven FC Utrecht. Zondag staat Labyad met Utrecht tegenover zijn oude club.

Voormalig Ajax-speler Labyad, die vier jaar voor de club speelde en deel uitmaakte van succesvolle periodes, vertelt in een interview met VoetbalPrimeur over de huidige situatie bij de Amsterdamse voetbalclub. "Ik heb er vier jaar gespeeld. Ik kan daar moeilijk over oordelen. Maar als je puur naar het resultaat kijkt, is dit wel het slechtste Ajax ooit ja."

Hoewel Labyad zelf niet veel speelminuten kreeg in zijn tijd bij Ajax, was hij getuige van gloriejaren met maar liefst drie landstitels. De huidige prestaties van de club raken hem diep. "Natuurlijk, als je vier jaar lang bij een club hebt gespeeld, dan doet het wel wat met je. Maar zij zijn verder gegaan en ik ben ook verder gegaan. Voor beide is dat nog niet goed uitgepakt..."

Desondanks gelooft Labyad in de potentie van het huidige Ajax-team. "Ik denk dat Ajax er wel bovenop komt. Ze hebben de kwaliteiten. Zeker voorin, met Bergwijn, Brobbey en Berghuis. Dat zijn klasse voetballers. Verder zijn het ook voor mij veel nieuwelingen", vertelt de Marokkaanse voetballer. Bij zijn voormalig werkgever Ajax heeft de middenvelder van Utrecht in totaal 54 wedstrijden gespeeld, waarbij hij 13 doelpunten scoorde en 10 assists verzorgde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!