Nieuws

Bijzondere claim: medium acht Gimenez als één van beste tien spelers ter wereld

Bijzondere claim: medium acht Gimenez als één van beste tien spelers ter wereld

13-10-2023 14:17
3

Santiago Gimenez is op dit moment één van de tien beste voetballers ter wereld. Dat beweert het Engelse 90Min. Het medium is het er over eens dat onder meer Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Heung-min Son het minder doen dan de spits van Feyenoord.

90Min heeft een lijst naar buiten gebracht met de twintig voetballers die volgens hen op dit moment het beste zijn ter wereld. Daar staat de naam van Gimenez op plek negen bij, nog voor die van enkele andere giganten als Messi (vijftiende), Ronaldo (tiende) en Son (zeventiende). 'Praktisch elke Europese topclub heeft Gimenez al gescout dit seizoen. Wij denken dat iedereen heeft genoten van wat ze zagen', klinkt het.

Volgens het medium zijn er acht spelers ter wereld die momenteel een hoger niveau aantikken dan Gimenez. Dat zijn Serhou Guirassy, Harry Kane, Rodri, Kylian Mbappé, Erling Haaland, Lautaro Martínez, Mohammed Salah en Jude Belliingham.

De beweringen van 90Min zijn op zijn zachtst gezegd opvallend, maar wat als een paal boven water staat is dat Gimenez het seizoen meer dan goed is begonnen. De Mexicaan kwam al tot twaalf goals in acht wedstrijden in de Eredivisie.