Nieuws

'Sneijder kon assistent worden in het buitenland, maar zag optie in rook opgaan'

'Sneijder kon assistent worden in het buitenland, maar zag optie in rook opgaan'

03-10-2023 11:26

Wesley Sneijder zou met Dick Advocaat zijn meegegaan als assistent-trainer bij Curaçao, aldus Wim Kieft en Wilfred Genee in de uitzending van Veronica Offside maandagavond. Advocaat liet de baan uiteindelijk lopen waardoor ook Sneijder zijn job kon vergeten.

De afgelopen weken kwam naar buiten dat Advocaat aan de slag had kunnen gaan als bondscoach van Curaçao. Dat zag 76-jarige Hagenaar in eerste instantie wel zitten, maar omdat er te veel losse eindjes waren sloeg hij het aanbod af. Sneijder blijkt één van de namen te zijn geweest die mee had gegaan wanneer de oefenmeester het aanbod wel zou hebben geaccepteerd.

"Advocaat wilde die job bij Curaçao graag met een groepje doen", steekt Genee van wal aan tafel bij Veronica Offside. Kieft doet er vervolgens nog een schepje bovenop. Volgens de analist zou niet alleen Sneijder, maar ook Cor Pot en Kees Jansma meegaan. "Uiteindelijk gaat het dus niet door", concludeert Genee.

Hoe Sneijder zijn toekomst als trainer of lid van een technische staf nu voor ogen heeft is onbekend. Wel heeft de recordinternational al meermaals aangegeven trainer te willen worden, maar de opleiding van vier jaar die de KNVB daarvoor heeft staan is hem te gortig. Een versnelde cursus in het buitenland behoort volgens de voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale tot de mogelijkheden.