Nieuws

Waarom speelt Feyenoord-spits Santiago Gimenez met een pleister op zijn neus?

Waarom speelt Feyenoord-spits Santiago Gimenez met een pleister op zijn neus?

30-09-2023 14:30 Laatste update: 07-11-2023 09:22

Dat Santiago Gimenez een neusje voor de goal heeft is inmiddels wel duidelijk. Op de neus van de spits van Feyenoord zit tegenwoordig alleen wel een pleister. Waarom heeft de Mexicaan deze eigenlijk? VoetbalNieuws legt het je uit.

Ademhaling

In gesprek met de NOS geeft Gimenez aan dat er een duidelijke reden is waarom hij de pleister draagt. "Ik werk aan mijn ademhaling. Degene die me daarbij helpt, gaf me deze pleister en dat is echt fantastisch", begint de aanvalsleider, die er veel baat bij heeft. "Ik heb namelijk een beetje last van mijn neus, maar met de pleister gaat mijn neusholte open en adem ik veel beter", besluit hij.

Niet de enige gepleisterde Feyenoorder

Naast Gimenez is er nog een speler die sinds dat hij in De Kuip arriveerde met een pleister speelt. Gernot Trauner draagt het medische voorwerp om dezelfde reden als de Mexicaan en dat is ook niet meer weg te denken bij de Oostenrijker.

Naast Trauner wordt er bij Feyenoord sowieso veel over ademhaling gesproken. Ook Marcus Pedersen legde afeglopen seizoen al uit dat hij er veel mee bezig zou zijn geweest. Na zijn winnende goal tegen AZ (2-1) klapte de Noor uit de school met een ademhalingscoach te werken.