Nieuws

Wie is zaakwaarnemer Arthur Beck, de zakenrelatie van Ajax-directeur Mislintat?

Wie is zaakwaarnemer Arthur Beck, de zakenrelatie van Ajax-directeur Mislintat?

20-09-2023 13:45

Het is duidelijk dat Sven Mislintat mogelijk flink in de penarie zit bij Ajax. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers sloot op de laatste dag van de transfermarkt een deal via een zaakwaarnemerskantoor dat aandelen heeft in zijn privé-bedrijf. Daar hielp zakenrelatie Arthur Beck een handje bij. Wie is deze Duitse zaakwaarnemer eigenlijk?

Achtergrond van Beck en zijn zakelijke connectie met Mislintat

Arthur Beck is een Duitse zaakwaarnemer die samen met Kerim Cerit het zaakwaarnemerskantoor AKA Global runt. Het voetbalagentschap waar Beck deels eigenaar van is had een lening open staan bij Matchmetrics, wat weer het bedrijf is waar Mislintat sinds zijn aanstelling bij Ajax met 35% grootaandeelhouder van is. Het openstaande bedrag van 161.000 euro werd op 26 juni 2023 omgezet in 3% van de aandelen van het bedrijf, zo zocht de NOS uit. Dat betekent dus dat Mislintat en Beck buiten contact over het transfereren van spelers nu ook op papier een zakenrelatie hebben.

Welke spelers vallen nog meer onder Beck?

Het balletje rondom de vraag oproepende praktijken van Mislintat ging rollen na de transfer van Borna Sosa, die zijn zaakwaarnemerskantoor CAA Stellar één dag voor het sluiten van de transfermarkt verliet voor AKA Global, het bedrijf van Beck. Dat alles gebeurde volgens De Telegraaf op advies van Mislintat.

Naast Sosa heeft AKA Global nog meer spelers in zijn stal, tachtig stuks om precies te zijn. Dat zijn spelers die over het algemeen een niet al te hoge marktwaarde hebben. Waldemar Anton is met 4,5 miljoen euro de spelers met de hoogste marktwaarde. Deze Duitse centrale verdediger speelt bij VfB Stuttgart, de club waar Mislintat tussen 2019 en 2022 werkzaam was als directeur sport. Onder het bewind van Mislintat werd Anton dan ook naar de club gehaald.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AKA GLOBAL (@aka.global)

De volledige lijst met spelers die onder AKA Global vallen is hier terug te lezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!