Reactie

Celtic-coach Rodgers looft Feyenoord: 'Hoog niveau met fantastische spelers'

Celtic-coach Rodgers looft Feyenoord: 'Hoog niveau met fantastische spelers'

18 september - 22:57

Celtic-coach Brendan Rodgers is onder de indruk van het spel van Feyenoord. Dinsdagavond staan beide ploegen tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. De Noord-Ierse oefenmeester kijkt uit naar een historische clash in De Kuip.

"De ploeg maakt makkelijk doelpunten", zo vertelt Rodgers maandag op de persconferentie. "De trainer Arne Slot doet het goed sinds hij is aangesteld. Hij heeft het team veranderd en ze hebben Ajax uitgedaagd. Feyenoord haalt een hoog niveau en heeft fantastische spelers. We kijken uit naar deze ontmoetingen, uit en thuis."

Rodgers wist bovendien van de onderlinge geschiedenis tussen beide clubs. In 1970 speelden ze in de finale van de toenmalige Europa Cup I tegen elkaar. Feyenoord stapte als winnaar van het veld en werd zodoende de eerste Nederlandse club die de cup met de grote oren wist te winnen. "We zijn blij met de loting. Celtic speelt tegen teams met een enorme historie. De wedstrijd van 1970 tussen Celtic en Feyenoord is een bijzondere geschiedenis."

Ook Wim Jansen, de man die bij beide clubs grote successen boekte, werd nog even benoemd. Hij overleed begin vorig jaar. "Hij was een geweldige coach voor Celtic en heeft veel voor Celtic betekend. En hij was een legendarische speler voor Feyenoord en Nederland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s