Opinie

Simons krijgt publiek op de banken: 'Iemand waar de kwaliteit vanaf druipt'

Simons krijgt publiek op de banken: 'Iemand waar de kwaliteit vanaf druipt'

7 september - 22:19

Xavi Simons heeft het publiek in het Philips Stadion donderdagavond op de banken gekregen. De spelmaker van RB Leipzig dribbelde namens Oranje een aantal Grieken voorbij en haalde uit, maar doelman Odisseas Vlachodimos kon hem net uit z'n doel halen. Hij kan rekenen op complimenten, onder meer van Rafael van der Vaart.

Het zag er zo mooi uit, en als het een goal had opgeleverd was het de wereld over gegaan. Simons die op rechts een dribbel inzet en een aantal Grieken achter zich laat, vervolgens uithaalt, maar nét geen goal maakt. "Ik vind het heerlijk als je iemand ziet waar de kwaliteit vanaf druipt", aldus Van der Vaart bij de NOS. "En dan ook doorzetten en echt die goal zoeken. Dat had meer verdiend, maar een geweldige actie. Je ziet hem om zich heen kijken, hij is ook zo snel aan de bal, een heerlijke actie."

Oranje had in de eerste helft geen kind aan de Grieken. Marten de Roon, Cody Gakpo en Wout Weghorst zorgden ervoor dat er bij rust al een 3-0 tussenstand op het scorebord stond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s