Breaking news

'Utrecht heeft nieuwe trainer binnen: Jans opvolger van ontslagen Silberbauer'

'Utrecht heeft nieuwe trainer binnen: Jans opvolger van ontslagen Silberbauer'

03-09-2023 21:04 Laatste update: 21:12

Ron Jans wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. Met dat nieuws komen De Telegraaf en Voetbal International zondagavond. De 64-jarige Zwollenaar wordt in de Domstad de opvolger van de ontslagen Michael Silberbauer.

De mogelijke aanstelling van Jans bij Utrecht hing al even in de lucht. Nadat Silberbauer na drie nederlagen en geen enkel gescoord doelpunt de laan uit werd gestuurd, werd de oud-coach van onder meer FC Groningen, PEC Zwolle en FC Twente al met de club in verband gebracht. De afgelopen drie seizoenen stond hij aan het roer in Enschede, maar vlak na zijn vertrek lonkt alweer een nieuwe klus. Jans zou in eerste instantie een sabbatical nemen.

Er moeten naar verluidt nog enkele voorwaarden worden ingevuld, alvorens Jans in de Galgenwaard wordt gepresenteerd. Dat zou aanstaande maandag of dinsdag al kunnen gebeuren. Het is onder meer nog onduidelijk hoe de invulling van de technische staf eruit gaat zien. Tegen Feyenoord (1-5 verlies) stond assistent Rob Penders aan het roer.

Jans heeft in Utrecht de taak om snel een team te smeden en resultaat te halen. Na vier wedstrijden staat de subtopper namelijk stijf onderaan in de Eredivisie. Van FC Twente maakte hij van een gevallen reus weer een ploeg dat tweemaal op rij Europees voetbal wist te halen. Met PEC won hij de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!