Exclusive

VN Poll: Wie moet volgens jou de nieuwe trainer van FC Utrecht worden?

VN Poll: Wie moet volgens jou de nieuwe trainer van FC Utrecht worden?

29-08-2023 18:33 Laatste update: 18:33
1

FC Utrecht heeft dinsdagochtend trainer Michael Silberbauer ontslagen. De Deen is daarmee de eerste die in het huidige Eredivisieseizoen de laan uit wordt gestuurd. Zodoende moet de club natuurlijk een opvolger zoeken. Wie moet dat volgens jou worden? Geef je mening in onze poll onderaan het artikel en discussieer met medegebruikers of je het eens bent met het ontslag van Silberbauer!

Utrecht maakte tegelijkertijd bekend dat assistent Rob Penders tijdelijk de honneurs zal waarnemen. Silberbauer heeft in het huidige seizoen slechts drie wedstrijden gecoacht. Van PSV (2-0), SC Heerenveen (0-2) en PEC Zwolle (1-0) werd er doelpuntloos verloren. Vooral in de laatste wedstrijd tegen PEC was het niveau zeer onder de maat, waardoor de directie de knoop doorhakte.

Er worden verschillende namen genoemd om de ontstane vacature in de Galgenwaard op te vullen. Dick Advocaat is bijvoorbeeld iemand die vrij is, in het verleden Utrecht al eens naar Europees voetbal leidde en goed in de markt ligt bij eigenaar Frans van Seumeren. Volgens De Telegraaf is Ron Jans echter topkandidaat in de Domstad. De 64-jarige Zwollenaar zit na zijn taak bij FC Twente zonder club en wilde even een sabbatical nemen, maar gaf aan zeker nog niet klaar te zijn in de voetbalwereld. Ook Fred Rutten, Dick Schreuder, Dirk Kuyt, Erwin van de Looi en Giovanni van Bronckhorst zijn eventuele gegadigden.

Stem in de poll voor jouw favoriet en discussieer in de comments!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!