Nieuws

Regeer schuldbewust na nederlaag Twente: 'Ik moet daar nooit een sliding maken'

Regeer schuldbewust na nederlaag Twente: 'Ik moet daar nooit een sliding maken'

25 augustus - 07:45
7

Youri Regeer baalt flink van zijn rode kaart in het Europa League-duel met Fenerbahçe donderdagavond. De verdediger van FC Twente werd nog voor rust van het veld gestuurd, waarna de Tukkers met 5-1 ten onder gingen in Istanboel.

"Ik benadeelde het team, ze hebben gevochten als leeuwen. Er is heel veel langs mij heengegaan, moet ik zeggen. Maar ik moet nu de rug rechten en kop omhoog", verklaarde een teleurgestelde Regeer na afloop voor de camera van Veronica. De linksback maakte een onnodige sliding en moest met rood vertrekken. "Ik moet daar nooit een sliding maken. Ik had het idee dat ik hem half raakte, maar uiteindelijk was mijn been halfhoog. Ik sta hier met een kutgevoel"

Ook liet hij blijken dat de positie die trainer Joseph Oosting voor hem had uitgekozen niet zijn favoriete is. "Laat het duidelijk zijn dat linksback niet mijn favoriete positie is, maar we hebben een hartstikke jonge en momenteel dunne selectie dus als de nood er is, zal ik doen wat de trainer wil. We hebben het overlegd en uiteindelijk heb ik het prima ingevuld tot de rode kaart."

De return van volgende week in Enschede lijkt een formaliteit na de afstraffing in Istanboel. Donderdag spelen FC Twente en Fenerbahçe om 19.00 uur de tweede wedstrijd van het tweeluik in De Grolsch Veste. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s