Reactie

Dest had meteen een klik met Lang: 'Kunnen samen nog gevaarlijker zijn'

Dest had meteen een klik met Lang: 'Kunnen samen nog gevaarlijker zijn'

23-08-2023 10:46 Laatste update: 10:47
2

Sergiño Dest is pas gearriveerd bij PSV, maar mocht dinsdagavond al meteen zijn opwachting maken in de play-offs van de Champions League tegen Rangers FC. De vleugelverdediger is teleurgesteld in het 2-2 gelijkspel, maar heeft er alle vertrouwen in dat de Eindhovenaren zich kwalificeren voor de groepsfase.

Dest ervaart zijn eerste wedstrijd bij zijn nieuwe ploeg als goed. Hij werd afgelopen week voor één jaar gehuurd van FC Barcelona. "Helaas hebben we tegen Rangers niet de overwinning geboekt die we wilden, maar dan moeten we het in de thuiswedstrijd maar laten zien", aldus de Nederlandse Amerikaan tegenover Voetbal International.

Hij erkent dat de afgelopen dagen nogal snel gingen. "Maar dit hoort een beetje bij het moderne voetbal. Het liefst heb je wat meer tijd zodat je je beter kunt aanpassen. Het maakte het allemaal iets moeilijker om deze wedstrijd te spelen. En direct op linksback. Patrick (van Aanholt, red.) was geblesseerd, daardoor kwam er een plekje vrij voor mij. Want normaal denk ik dat als je één dag voor een grote wedstrijd bij een club komt, je niet in de basis start. Maar ik was dankbaar voor de kans."

Noa Lang, zijn oud-teamgenoot bij Ajax, stond op links voor hem. Een directe binding tussen beide spelers was meteen zichtbaar. Dest denkt dat het duo nog gevaarlijker kan zijn. "Noa en ik kennen elkaar goed en ik weet dat we echt nog tot meer in staat zijn. Het is zeker een voordeel dat we elkaar kennen van onze periode bij Ajax. We zijn ook buiten het veld vrienden, dat helpt ook. Ik denk dat we volgende week tegen Rangers nog meer kunnen laten zien."

Dest kon ook naar andere Europese topcompetities, maar koos uiteindelijk voor PSV. Volgens hem heeft dat alles te maken met het warme gevoel dat hij bij de club had en het feit dat hij veel wilde gaan spelen. "Ik wil meer spelen, mezelf ontwikkelen en beter worden. Soms moet je in je carrière dan bepaalde besluiten nemen. PSV gaf me het beste gevoel. Ik denk ook dat het een heel leuk seizoen kan worden. We kunnen absoluut kampioen van Nederland worden en het is duidelijk dat we volgende week moeten winnen. Iedereen wil in de Champions League spelen."