Transfernieuws

Transfer Dembélé naar PSG nu echt dichtbij, Barça-directeur: 'Hij is al in Parijs'

Transfer Dembélé naar PSG nu echt dichtbij, Barça-directeur: 'Hij is al in Parijs'

09-08-2023 08:36

Ousmane Dembélé staat op het punt om FC Barcelona definitief te verlaten voor Paris Saint-Germain. Mateu Alemany, de technisch directeur van de Catalenen, heeft bevestigd dat de aanvaller al in Parijs is om de laatste puntjes op de i te zetten.

"Hij is al in Parijs", aldus Alemany, die dinsdagavond na afloop van de strijd om de zogeheten Trofeu Joan Gamper tegen Tottenham Hotspur (4-2) de pers te woord stond. Dembélé was bij die wedstrijd al afwezig. De verwachting is daarom dat de transfer snel wereldkundig wordt gemaakt.

De Franse aanvaller kan dankzij een speciale clausule voor vijftig miljoen euro vertrekken. PSG heeft door de aanstaande transfers van Neymar Jr. en Kylian Mbappé en het eerdere gat dat Lionel Messi heeft achtergelaten, behoefte aan extra kwaliteit voorin. Dembélé zou dat samen met de reeds gehaalde Gonçalo Ramos, Marco Asensio, Kang-in Lee en jeugdexponent Hugo Ekitiké moeten brengen.

De 26-jarige Dembélé speelt al sinds de zomer van 2017 voor FC Barcelona, dat destijds maar liefst 140 miljoen euro voor hem betaalde aan Borussia Dortmund. In 185 wedstrijden scoorde hij 40 keer en gaf hij 43 assists. Zijn erelijst is er met drie Spaanse landstitels en twee bekers ook flink opgekrikt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!