Transfernieuws

Volgende sterspeler vertrekt naar Saudi-Arabië: City neemt afscheid van Mahrez

Volgende sterspeler vertrekt naar Saudi-Arabië: City neemt afscheid van Mahrez

28-07-2023 13:30 Laatste update: 13:38

Riyad Mahrez vertrekt definitief bij Manchester City. De Champions League-winnaar zwaait de Algerijn na vijf jaar uit voor een nieuw avontuur bij het Saudische Al Ahli

Manchester City meldt via de officiële kanalen dat de twee clubs een akkoord hebben bereikt. Mahrez gooide hoge ogen bij Leicester City en werd vervolgens in 2018 opgehaald door The Citizens. Leicester werd in 2016 verrassend landskampioen en daar had Mahrez een groot aandeel in. Leicester haalde Mahrez in 2014 op bij Le Havre en betaalde slechts een half miljoen euro.

Al Ahli begint als promovendus aan het avontuur in de Saudi Pro League. Mahrez tekent een vierjarig contract in Saudi-Arabië en City vangt daar naar verluidt ruim 35 miljoen euro voor. City kocht Mahrez in 2018 voor bijna 70 miljoen euro. Mahrez verlaat City met een treble: het afgelopen seizoen wist City de FA Cup, de Premier League én de Champions League te winnen. De Algerijn was in 284 wedstrijden in de Premier League goed voor 82 doelpunten en 65 assists.