Exclusive

Wie is Endrick, het aanstormende Braziliaanse toptalent van Real Madrid?

Wie is Endrick, het aanstormende Braziliaanse toptalent van Real Madrid?

08-07-2023 20:20 Laatste update: 20:20

Real Madrid is de laatste jaren bezig met het bouwen van hun elftal van de toekomst. Meerdere sterspelers en aanstormende talenten werden al gehaald, waaronder de pas zestien jarige Endrick. Voetbalnieuws neemt het aanstormende talent voor je onder de loep.

Endrick, geboren op 21 juli 2006 in de Braziliaanse stad Taguantinga, staat te boek als één van de grootste talenten van zijn generatie. Al op vroege leeftijd verscheen de aanvaller op de radar van de grootste Europese ploegen en niet zonder reden. De carrière van de Braziliaan begon bij Sao Paulo, maar op elfjarige leeftijd vertrok Endrick naar SE Palmeiras waar hij tot een parel van de jeugdopleiding uitgroeide.

SE Palmeiras
Bij Palmeiras doorliep Endrick gedurende vijf seizoenen meerdere jeugdelftallen. De reden dat hij op de radar verscheen van de Europese top is omdat hij in 169 wedstrijden 165 keer tot scoren kwamen en met zijn flitsende en rappe bewegingen de show stal op menig jeugdtoernooi. In oktober 2022 brak Endrick volledig door en scoorde hij op pas zestien jarige leeftijd tijdens zijn debuut zijn eerste doelpunt in het eerste van Palmeiras.

Wat volgde was een stortvloed aan nieuws en interesse van Europes topploegen. Onder andere Manchester City, FC Barcelona en Paris Saint-Germain zaten achter de Braziliaan aan, maar uiteindelijk was het Real Madrid dat voor maar liefst zestig miljoen euro aan de haal ging met Endrick. De aanvaller komt echter pas op achttienjarige leeftijd over uit Brazilië waardoor zijn thuisland nog even van hem mag genieten.

Zelf blijft de Braziliaan rustig onder alle aandacht. In zijn thuisland regent het nieuwsberichten over de aanvaller en zijn transfersom en wordt hij vergeleken met Pelé. Zelf is hij daar niet mee bezig. "Niemand wordt de nieuwe Pelé, hij is de koning van het voetbal", vertelde Endrick onlangs tegenover GQ. "Ik moet gewoon blijven werken bij Palmeiras, dat vraagt de trainer van me. Ik ben dezelfde volwassene als mijn ploeggenoten." Volgend jaar zomer vertrekt Endrick naar Madrid om daar in de voetsporen te treden van onder andere Rodrygo en Vínicius Junior die de afgelopen jaren door De Koninklijke werden opgehaald.